Nieuws

De Linschotenloop van 2020 is door de welbekende omstandigheden afgelast (hardlopen en wandelen). Natuurlijk is er uitgebreid gekeken naar mogelijke alternatieven en hoe deze te combineren met de huidige Coronamaatregelen maar het zou bij te veel onrust opleveren. Hopelijk kunnen we in 2021 weer een "ouderwetse" Linschotenloop houden. We hopen er dan samen met jullie weer een groots evenement van te maken.

Startvakken

De startvakken zijn geen vakken die afgezet zijn met hekken of lint. In het gehele startvak staan per afstand 3 borden met verwachtte eindtijden. Voor de 10,5 km is dat: 50 minuten, 1 uur en 1 uur 10 minuten. Voor de 21,1 km is dat 1 uur 45 minuten, 2 uur en 2 uur 15 minuten. Als je in het startvak in de buurt van je verwachtte eindtijd gaat staan, verloopt het begin van jouw loop soepeler en zit je sneller in je eigen ritme. Verwacht je bijvoorbeeld sneller te zijn dan 50 minuten bij de 10,5 km, dan sta je tussen de startlijn en het bord van 50 minuten. Voorbeeld: als je 49 minuten verwacht te lopen, dan sta je dichter bij het bord van 50 minuten, dan dat je 40 minuten verwacht te lopen.

Koko Kinderopvang

Op 21 december is kinderopvang Kiekeboe geopend tijdens de 42e editie van de Linschotenloop! Kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot en met 12 jaar zijn tussen 11.30 uur en 16.00 uur van harte welkom op onze locatie! Onder begeleiding van onze gediplomeerde pedagogisch medewerkers doen de kinderen allerlei leuke activiteiten, passend bij hun leeftijd. Tussen de middag wordt er samen gegeten. Hierbij houden we uiteraard rekening met eventuele allergieën van uw kind. Voor de jongere kinderen zijn er voldoende slaapplekken om een middagslaap te doen. U kunt uw kind tot en met woensdag 11 december opgeven via kiekeboe.lm@kokokinderopvang.nl. Aanmelden op de dag zelf is niet mogelijk. Let op: vol = vol!
download de folder hier

Locaties

Na-inschrijving:(hardlopen) Vanaf 21 december 10:30 kunt u na-inschrijven in het schoolgbouw "De Brede Vaart"
adres: Laan van Rapijnen 36, 3461GH Linschoten Na-inschrijving voor 10,5km en 21,1km is door grote belangstelling reeds gesloten
Garderobe: Vanaf 21 december 10:30 kunt u gebruik maken van een bewaakte garderobe (eigen risico) locatie: dorpszaal tussen Café de Vaart en de sporthal. (LET OP: dit is een gewijzigde locate!)
Start hardlopen: De start is op de Jacob Barneveldstraat in Linschoten
Start wandelen: Inschrijvenvanaf 8:30 in de kantine van voetbalvereniging V.V.L. aan 'De Beide Vlooswijkenlaan' in Linschoten
Finishplein: Achter sporthal, bij de start/finish, is de bestrating helemaal nieuw. Vlakbij de finish zal gezorgd worden voor extra voorzieningen voor deelnemers en supporters: Live beelden op reuzeledscherm, Tentjes voor beschutting, Selfiemuur, Vuurkorven, Warme dranken, Lekkere snacks uit foodtrucks, Speelkussen, Kinderspellen….

Bereikbaarheid

Voor de deelnemers: Vanaf 12:00 uur kunnen bezoekers niet meer het dorp in met de auto. Iedereen wordt dan doorverwezen naar de parkeerplaatsen in Woerden waarvandaan de gratis pendelbussen vertrekken (Houttuinlaan 3). Iedereen kan dan trouwens het dorp wel uit met de auto.
Voor de bewoners: Het dorp is van 12:00 tot 13:30 uur alleen bereikbaar voor bewoners vanaf de rotonde bij de Laan van Rapijnen. In het dorp is er éénrichtingsverkeer over de ader Laan van Rapijnen – Laan van Overvliet – Van Rietlaan
Voorvliet: De bewoners van de wijk Voorvliet moeten er rekening mee houden dat zij met de auto van 9:00 tot 17:00 uur hun woning niet kunnen bereiken of verlaten.
Jaagpad: Het Jaagpad is van 12:00 tot 16:00 afgesloten.
Cattenbroekerdijk: Geheel of gedeeltelijk voor het verkeer worden afgesloten tussen 12:30 tot ca 16:00 uur.
Afgesloten van 14.00 – 15.30: Noord-Linschoterdijk – Schapenlaan – Haardijk – Noord-Linschoterdijk – Noord-Linschoterkade – Zuid-Linschoterzandweg – De Nieuwe Singel – Waardsedijk richting Montfoort

Parkeren en openbaar vervoer

Attentie! i.v.m. de grote toestroom van deelnemers is het erg vol in het dorp. Houdt u zich alstublieft aan de volgende aanwijzing: Verkeer komende vanaf de snelweg (A12) afslag 14 - Woerden, volg de borden naar de parkeerplaats van NS Station Woerden en omgeving. Vanaf de grote parkeerplaats nabij de zuidzijde van het station (Houttuinlaan 3) rijden vanaf 9:00 uur gratis pendelbussen naar Linschoten. De laatste retourbus naar Woerden vertrekt om 17:00 uur.

Organisatie

Stichting Linschotenloop
Hof van Voorvliet 67, 3461 GZ Linschoten
Nummer KvK: 52992551
IBAN: NL40RABO0336314825
Contact: info@linschotenloop.com
Voorzitter: Evert Dijkslag - 06-82126771 / voorzitter@linschotenloop.com

De Linschotenloop wordt mogelijk gemaakt door meer dan 200 enthousiaste vrijwilligers uit Linschoten en omgeving. Er zit geen commerciële organisatie achter. Wel hebben we steun van sterke regionale bedrijven die ons sponsoren. Doelstellingen van de stichting Linschotenloop zijn 1. Het stimuleren van het sporten, 2. Het ondersteunen van de sportverenigingen die de loop mogelijk maken én 3. Het organiseren van een mooi evenement waar het dorp trots op is. Het bestuur bestaat uit 7 personen die allen een team van vaste kernvrijwilligers om zich hen hebben.